Artikeln publicerades 17 mars 2021

Ny öppenvårdsmottagning för unga med missbruk

Ungdomar i Södra Älvsborg som har eller som riskerar att hamna i missbruk av alkohol, droger eller spel om pengar kan sedan den 15 mars få hjälp på en ny öppenvårdsmottagning. Mottagningen heter Mini-Maria och modellen som finns i Göteborg är väl etablerad i andra regioner i Sverige. Nu har turen kommen till Södra Älvsborg där Herrljunga ingår.

Mini-Maria Södra Älvsborg har sin huvudmottagning på Österlånggatan 64 i Borås och med närmottagningar runt om i Södra Älvsborg. Mottagningen är en integrerad verksamhet där personal från hälso-och sjukvård och socialtjänst dagligen jobbar tillsammans i syfte att stötta unga och deras familjer i frågor som rör missbruk. På Mini-Maria kommer socionomer, sjuksköterskor, psykolog och läkare arbeta tillsammans.

Ungdomarna och deras familjer kan ta en egen direktkontakt med mottagningen och det krävs ingen remiss eller bistånd för att påbörja en kontakt. Stödet är kostnadsfritt. Mini-Maria kommer att erbjuda information, stöd och behandling vilket ska ske genom bland annat rådgivning och vård som utgår från den unges behov.

Mini-Maria har en egen hemsida, för mer information besök: Mini-Maria Södra Älvsborgs webbplats Länk till annan webbplats.

Två vänner promenerar ute i naturen medans de håller om varandra