Artikeln publicerades 17 juni 2020

Tobias är kommunens nya bygglovshandläggare

Tobias Holmén, bygglovshandläggare

Foto: Tobias Holmén ny bygglovshandläggare i Herrljunga kommun.

Sedan 18 maj är Tobias Holmén Herrljunga kommuns nya bygglovshandläggare. Han kommer närmast från en tjänst som byggnadsinspektör i Falköping kommun.

Tobias är själv uppvuxen i kommunen och bor numera i Herrljunga tätort.

Jag har tidigare arbetat som snickare. Efter några år läste jag till bygglovshandläggare och arbetade som byggnadsinspektör fyra år i Ulricehamn sedan två år i Falköping, säger Tobias Holmén.

Varför sökte du tjänsten som bygglovshandläggare i Herrljunga kommun?

Jag har länge pendlat till mina tidigare tjänster så det känns bra att ha närhet till jobbet! Jag ser fram emot att vara delaktig i att utveckla kommunen. Det är kul att vara med och se att det byggs där man själv bor, berättar Tobias Holmén.

Bygglovshandläggare är en funktion som utför handläggning av bygglov, bygganmälan och tillsynsärenden enligt plan- och bygglagen.

I min roll är det viktigt att jag är lyhörd och ödmjuk. Jag är här för att hjälpa invånarna och ge service inom lagens ramar. Men även att informera att du måste söka bygglov för vissa saker. Jag tycker det är viktigt att försöka lösa eventuella problem tillsammans med den som söker bygglov för att kunna hitta en bra lösning, avslutar Tobias Holmén.

FAKTA

Namn: Tobias Holmén

Aktuell som: Bygglovshandläggare på Bygg- och miljöförvaltningen, Herrljunga kommun.

Ålder: 33

Bor: Herrljunga

Familj: Fru och tre barn

Intressen: Sport och framförallt fotboll är ett stort intresse. Har både spelat fotboll och varit tränare. På fritiden gillar jag även att snickra och bygga lite på huset samt umgås med familjen.