Artikeln publicerades 29 september 2022
Krisberedskapsvecka v. 39
Nu börjar vi närma oss slutet av krisberedskapsveckan.
Idag serverades laxbullar, potatismos och picklade grönsaker till lunch på våra skolor och förskolor. Maten kommer från vårt beredskapslager som består av konserver och torrvaror som ska räcka i 14 dagar. Exempel på varor som lagerhålls är makaroner, torrmjölk, varm korv, tonfisk, konserverad frukt och potatis. Dessa är till för att användas om någon form av kris uppstår, i första hand till äldreomsorg och förskola, fritids och skola.
Naturligtvis använder man de kyl och frysvaror som finns och kan tagas tillvara om kris uppstår. Om krisen pågår längre tid användes beredskapslagret, säger Irene Andersson, kostchef.
Vi är väldigt glada att vi har byggt upp det här lagret i vår kommun. Det gör att vi har en bra, robust verksamhet som kommer att fungera även om någon slags kris inträffar, säger Anette Falk, säkerhetschef.