Vklass - lärplattform

I lärplattformen Vklass får du som vårdnadshavare en överblick över ditt barns studier i skolan.

I Vklass kan du som är vårdnadshavare kommunicera med lärare och annan personal på skolan. Du kan se ditt barns lektioner och närvaron på dessa samt mycket mer.

Vilken information som syns här beror på vad skolan valt att lägga in i Vklass. Vklass är ännu inte tillgängligt för dig som har ditt barn hos en dagbarnvårdare.

Vklass via din dator

För att nå detaljerad information, exempelvis elevdokumentation och omdömen, krävs inloggning med exempelvis mobilt bank-id via länken i den gula självservicerutan. Länk till för elever och personal inloggning i Vklass Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Länk till för vårdnadshavare inloggning i Vklass Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Guide för inloggning Pdf, 217.8 kB.

Vklass via app på mobiltelefon eller surfplatta

Du kan även nå Vklass via en app som du laddar ned till din mobiltelefon eller surfplatta. Via appen når du enkelt daglig information (inte elevdokumentation och omdömen). Inloggning sker med ditt personalig BankID.

Längre ned på sidan finns ett dokument som beskriver hur du laddar ned appen Vklass.

Underlättar för skolpersonal och elever

Vklass kommer även att underlätta den pedagogiska verksamheten och det administrativa arbetet för skolpersonal och elever. Den nya lärplattformen gör att elever, vårdnadshavare och pedagoger på ett smidigt och enkelt sätt kan ta del av information och kommunicera med varandra. Bland annat kommer det att vara enkelt att lägga in och se information som berör ett visst lektionstillfälle, till exempel aktuella läxor och lektionsmaterial.