Artikeln publicerades 3 juli 2024

Erik Thaning är ny rektor på Altorpskolan

Altorpskolan har fått en ny rektor, Erik Thaning, som tillträdde sin tjänst i början av februari. Efter att ha varit vikarierande som rektor har han för en månad sedan fått en fast tjänst. En viktig del av hans uppdrag är att driva 25 procent digitalisering inom skolans verksamhet.

Erik Thaning

Erik kommer närmast från en tjänst som affärsutvecklare i Borås. Dessförinnan arbetade han utvecklingsledare i Herrljunga kommun i sju år. När han får frågan om varför han valde att återvända till Herrljunga kommun, svarar han:

Jag har alltid trivts här med kollegor och chefer så steget tillbaka var lätt. Jag läste vidare inom pedagogik och tog 30 poäng under våren och kommer påbörja rektorsutbildning nu till hösten. Utbildningen är på 20 procent och pågår i tre år.

Erik ser fram emot att möta eleverna i vardagen och att följa deras utveckling tillsammans med personalen.

Man kommer närmare verksamheten och kan se utvecklingen dagligen. Jag tar med mig strukturen från min tidigare tjänst som utvecklingsledare. Nu blir jag mer utförare än kravställare som tidigare. Skoljuridik har ingått länge i mina uppdrag, så den biten har jag koll på. Det känns som jag landat rätt.

Erik betonar också hur bra samarbetet med Altorpskolans andra rektor, Therese Ivarsson, fungerar, då de kompletterar varandra väl.

Hon har lång erfarenhet från skolan. Det är alltid bra att kunna samarbeta och bolla med varandra.

När det gäller utmaningar nämner Erik att han måste lära sig hantverket som rektor ännu mer, men han känner att han har en bra bild av vad uppdraget innebär.

Det är superkul och jag ser fram emot det. Jag uppskattar verkligen möjligheten att få vara rektor, inte bara som vikarie utan som rektor på riktigt. Målsättningen är att fortsätta i samma riktning och göra det så bra för eleverna som möjligt.

Erik avslutar med en viktig påminnelse:

En bra skolgång är det bästa skyddsnätet!