Artikeln publicerades 22 mars 2021

Herrljunga direktsänder panelsamtal om hållbarhet 26 mars

Earth hour banner

Foto: WWF Eath hour, Earth Hour 2021 infaller den 27 mars kl 20.30-21.30.

Herrljunga kommun sänder panelsamtal direkt via Facebook den 26 mars kl. 14.00 där vi pratar om kommunens hållbarhetsarbete i samband med Earth Hour, som äger rum 27 mars kl. 20.30-21.30.

Earth hour är världens största miljömanifestation vars främsta budskapet är: Släck för planeten, släck för klimatet och den biologiska mångfalden. Det finns många sätt att engagera sig i Earth Hour. Gå in på Earth hours hemsida för att läsa om hur du kan engagera dig i årets Earth hour Länk till annan webbplats..

Herrljunga kommun väljer detta år att prata om vad kommunen gör eller planerar att göra för att bli mer klimatsmarta och hållbara.

Panelsamtalet kommer att börja sändas kl. 14 fredag den 26 mars med musik från Kulturskolan, samtal om hållbar mat och råvaror, avfall och hur vi ska försöka undvika skapa avfall, cykel/elcykel som hållbart färdmedel samt solenergi.

Deltagare och programpunkter:

14.00 inleds direktsändningen med musikstycket Allegretto. En saxofonduett med kulturskolelev Leandro Gustafsson och musiklärare Marie Frii. Därefter:

  • Moderator Malin Bülling, kommunikatör samt kommunalråd Gunnar Andersson inleder samtalet med att prata om kommunens klimatlöften i satsningen Klimat 2030.
  • Kostchef Irene Andersson kommer prata om kommunens måltidsservice och vilka mål vi har gällande ekologiska, närproducerade och svekologiska råvaror.
  • Avfallssamordnare Emma Gustafsson pratar om den nya regionala avfallsplanen som är på gång samt hur vi ska jobba för att avfall inte ska uppstå.
  • Gatu- och parkchef Claes-Håkan Elvesten samt samhällsutvecklare Maja Sallander pratar cykel och berättar om det nya cykelgaraget, utbyggnad som gjorts av cykelvägar och planer framöver.
  • Anders Mannikoff, VD på Herrljunga elektriska pratar energiomställningar med fokus på solel.

Direktsändningen avslutas med musik, återigen spelad av Leandro Gustafsson och Marie Frii.

Varmt välkomna att lyssna. Videon kommer att vara tillgänglig 2 veckor efter livesändningen.

Läs mer om Earth hour på wwf.se/earthhour