Artikeln publicerades 14 augusti 2019

Dags för cykelfest i Herrljunga nu på lördag 17 augusti

Nu på lördag blir det cykelfest i Herrljunga och Vårgårda.

Då körs en deltävling i UCI Women´s World Tour på cykel, som går genom de bägge kommunerna.

Loppet pågår mellan klockan 15 och 17 lördagen den 17 augusti. Starten sker i Vårgårda och mellan klockan 15.15 och 16.30 kommer lagen att passera genomcentrala Herrljunga.

– Vi hoppas att många ska komma till Herrljunga och se på när lagen passerar, säger Carl-Olov Holmström, näringslivschef i Herrljunga. Loppet kommer att direktsändas i Sveriges Television vi hoppas naturligtvis att nå ut till så många som möjligt med bilder från vår fina kommun.

Följande aktiviteter planeras:

Vid ”Röda Torget”, utanför kommunhuset kommer en storbildsskärm att sättas upp så att hela loppet går att följa direkt.

En frågesport med barn- och vuxen frågor ordnas med fina priser i form av presentkort Herrljunga Köpmannaförening. Det blir också godisregn.

Kommundirektör Ior Berglund, med flera, kommer att finnas på plats.

Butikerna längs Storgatan samt restaurangerna håller öppet. Ett liveband spelar vid hotellet.

Hoppas på folkfest

– Att loppet direktsänds i TV är stort, säger Carl-Olov Holmström. Sändningen går också att titta på i efterhand, eftersom den ligger kvar på SVT Play. Och i Eurosport player når man 1,2 miljoner hushåll i 65 länder.

– Jag tror att det kommer att bli en fantastisk lördag, och jag hoppas verkligen att så många som möjligt sluter upp och gör detta till en folkfest i Herrljunga.

Cykelfesten som helhet pågår mellan fredag och söndag, och inkluderar även Motionsloppet Velofondo på lördagsförmiddagen samt ett linjelopp för damer, som ingår i UCI Women´s World Tour på söndagen.

Mera information om arrangemanget finns på Vårgårda kommuns hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och på Vårgårda Cykelklubbs hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Cykelfest arkivbild

Nu på lördag blir det cykelfest i Herrljunga och Vårgårda. Cyklisterna beräknas vara i Herrljunga mellan kl 15.15 och 16.30.