Artikeln publicerades 4 september 2019

Maja är ny samhällsutvecklare i Herrljunga

Maja Sallander samhällsutvecklare

Maja Sallander är ny samhällsutvecklare på Herrljunga kommun.

Ny samhällsutvecklare på Herrljunga kommun sedan slutet av augusti är Maja Sallander, 33 år, från Köpstadsö i Göteborgs södra skärgård.

Kan du berätta lite om din bakgrund?

– Jag har gått samhällsplanerarprogrammet med kulturgeografi som huvudämne. Därefter har jag jobbat med trafikplanering i Varbergs och Öckerö kommuner, samt på Trafikverket. På Trafikverket var jag regional samhällsplanerare med ansvar för Sjuhärad.

Planerar att flytta till Herrljunga

Hur kommer det sig att du sökte jobbet i Herrljunga?

– Det finns flera anledningar. I mitt jobb på Trafikverket kom jag i kontakt med Elaine Larsson här i Herrljunga, min företrädare på det här jobbet, och det kändes väldigt positivt här.

– Ett annat skäl är att Herrljunga som ort är en plats som jag och min familj skulle vilja bo på. Här finns både en stark landsbygd och en växande centralort. Samtidigt blir kopplingen till Göteborgsregionen allt starkare.

– Planen är alltså att flytta hit, men det får ta den tid det tar. Det ska kännas rätt när vi flyttar.

Vad kommer dina arbetsuppgifter att bestå av?

Ska jobba med strategisk fysisk planering

– Jag ska sköta det mesta av den strategiska fysiska planeringen, till exempel arbetet med översiktsplanen. Den ska ses över och uppdateras vart fjärde år, och jag tror det kan vara läge att vi gör en digitaliserad variant.

– Jag kommer också att jobba med frågan om samhällsutveckling internt och med miljöstrategi.

Vilka är de största utmaningarna som du ser det?

– Just nu är det att lära känna Herrljunga så bra som möjligt och få koll på perspektiven. Vi har många värdefulla resurser att värna om, nu och i framtiden. Vi har en livskraftig landsbygd, men också närhet till starka utvecklingsnoder, som Göteborg och Borås. Nu gäller det för oss att ta nästa steg med öppna ögon så att vi bygger upp en hållbarhet på alla plan.

Namn: Maja Sallander.

Aktuell som: Ny samhällsutvecklare i Herrljunga.

Ålder: 33 år.

Bor: Villa på Köpstadsö i Göteborgs södra skärgård, planerar att flytta till Herrljunga.

Familj: Man, två barn, sex och tre år gamla.

Intressen: Att baka, trädgård och yoga.