Artikeln publicerades 6 december 2018

Landshövdingen besökte Herrljunga för möte om infrastruktur

Landshövdingen på besök

Landshövding Anders Danielsson besökte på onsdagen Herrljunga. På bilden ses han med Johnny Carlsson, kommunalråd, och Niels Bredberg, kommunchef.

På onsdagseftermiddagen besökte Anders Danielsson, landshövding i Västra Götaland, Herrljunga kommun för ett möte om infrastrukturfrågor riktat speciellt till mindre kommuner.

På mötet deltog cirka 30 personer, bland annat representanter för Länsstyrelsen, Trafikverket, Västra Götalandsregionen samt kommunchefer och kommunalråd från ett flertal mindre kommuner.

– Vi fick information om hur arbetet med infrastrukturfrågor går till, och hur vi kan arbeta tillsammans för att få det att fungera bättre, säger Johnny Carlsson, kommunalråd i Herrljunga. Som liten kommun är det viktigt att samverka via kommunalförbunden för att påverka i de här frågorna.

De olika aktörerna kommer att fortsätta att träffas och nästa möte blir i Essunga den 5 juni nästa år.

– Detta var ett bra initiativ, säger Johnny Carlsson. Det är viktigt att träffas och tydliggöra vem som har ansvar för vad.