Artikeln publicerades 5 juli 2018

Herrljunga satsar på digital utveckling

Gruppbild digitaliseringsavtal framför kommunhuset.

Herrljunga kommun har slutit avtal med Advania om utveckling av digitaliseringen. Från vänster Peter Falfors, Advania, Göran Lager, IT-avdelningen, Tobias Öien, Advania, Niels Bredberg kommunchef, Johnny Carlsson, kommunalråd, Mikael Andersson IT-avdelningen, Helen Svantesson, IT-avdelningen, och Jan Pettersson IT-chef.

Herrljunga kommun satsar nu stort på ett fortsatt digitaliseringsarbete.

– Vi tar nu nästa steg i digitaliseringseran för att göra det lättare för medborgarna och för att effektivisera i våra verksamheter, säger Jan Pettersson, IT-chef i Herrljunga och Vårgårda.

Servicenämnden för IT och telefoni, som är en gemensam verksamhet för Herrljunga och Vårgårda kommuner, har arbetat fram en strategi för att tillgodose bägge verksamheternas behov av digitalisering

– För att verkställa detta beslutade vi oss för att anlita en strategisk partner, säger Jan Pettersson. Efter avslutad upphandling föll valet slutligen på Advania, som vi bedömer uppfyller samtliga kriterier för att säkerställa våra uppsatta mål; enhetlighet, innovativt, kostnadseffektivt, och långsiktighet i våra IT-tjänster.

Avtalet sträcker sig i första hand över tre år och det initiala ordervärdet uppgår till sex miljoner kronor.

– Vi ser fram mot samarbetet som kommer att underlätta för medborgarna i Herrljunga och Vårgårda att ta del av digitala tjänster och använda dem på ett smidigt sätt, säger Jan Pettersson.